E-laskujen lähetys Maventaa käyttäen

Varastomaisterin uusi välittäjä Maventa mahdollistaa edullisten E-laskujen lähettämisen asiakkaille. Verkkolaskujen käyttöönotto on helppoa. Alla ohjeet verkkolaskujen välityksen käyttöönottoon. Huomio, että tällä hetkellä E-laskujen lähetys Maventan kautta on käytössä vain yritysten välisessä laskutuksessa.

Osa toiminnoista saattaa näyttää erilaiselta Varastomaisterin versiosta riippuen.

 

Mikäli yritykselläsi on olemassa oleva Maventa-tili

Mikäli sinulla on olemassa oleva, vahvistettu Maventa-tili, on välityksen käyttöönotto hyvin yksinkertaista.

1. Siirry ensin Asetuksiin päävalikosta. Avaa sitten “Verkkolaskutus” -välilehti. Klikkaa “Käytä Maventaa välittäjänä laskujen lähetykseen” -valinta aktiiviseksi, jolloin alla oleva näkymä avautuu.

2. Täytä yrityksesi API-avain ja Yrityksen UUID niille merkittyihin kohtiin Varastomaisterin Verkkolaskuasetuksissa. Saat nämä tiedot Maventa-tilisi asetuksista. Tallenna lopuksi Verkkolaskuasetukset painamalla “Tallenna” -painiketta.

E-laskujen lähetys Varastomaisterista on nyt käytössäsi!

 

Mikäli yritykselläsi ei ole olemassa olevaa Maventa-tiliä

Mikäli yritykselläsi ei vielä ole olemassaolevaa Maventa-tiliä, niin täytyy se luoda ensin.

1. Siirry ensin Asetuksiin päävalikosta. Avaa sitten “Verkkolaskutus” -välilehti. Klikkaa “Käytä Maventaa välittäjänä laskujen lähetykseen” -valinta aktiiviseksi, jolloin alla oleva näkymä avautuu.

2. Klikkaa “Luo uusi Maventa-tili” -painiketta, niin allaoleva ikkuna avautuu. Tarkasta yrityksesi ja rekisteröivän käyttäjän tiedot ja hyväksy Maventan käyttöehdot. Huomaa, että yrityksen sähköpostiosoitteen on erityisen tärkeää olla oikea, sillä tähän saapuu tilin vahvistusviesti. Klikkaa sitten “Rekisteröidy” -painiketta. Älä sulje sivua. Rekisteröinnissä voi kestää jopa minuutin ajan.

3. Kun rekisteröinti on suoritettu onnistuneesti, allaoleva ikkuna avautuu. Lue tiedot ja paina lopuksi “Sulje” -painiketta. Rekisteröinti on suoritettu, mutta tili täytyy vielä vahvistaa ennen laskujen lähettämistä.

4. Hetken kuluttua sähköpostiin saapuu “Visma Sign”  -vahvistusviesti ohjeineen. Seuraa viestin ohjeita ja suorita tunnistautuminen.

Kun tunnistautuminen on suoritettu, saat vielä vahvistuksen sähköpostiisi ja E-laskujen lähetys on käytössäsi!

 

E-laskujen lähettäminen

Kun Maventa-tilisi on otettu käyttöön, onnistuu E-laskujen lähetys parin painikkeen painalluksella.

1. Siirry ensin lähetettävän myyntilaskun tarkasteluun klikkaamalla laskua Laskulistasta (Myynti & Vuokraus -> Myyntilaskulista).

2. Klikkaa “Laskun lähetys” -painiketta.

3. Valitse lähetystapa ja laskutustiedot, mikäli laskua ei ole vielä laskutettu. Klikkaa lopuksi “Lähetä” -painiketta.

4. Saat lopuksi ilmoituksen laskun onnistuneesta lähetyksestä.

Kun lasku on lähetetty, voi sen lähetystilannetta seurata Myyntilaskun tarkastelussa. Laskun tila vaihtuu kun lasku on toimitettu asiakkaalle. Huomaa, että lähetyksessä voi kestää jonkin aikaa.

 

Jos laskun lähetys ei onnistu, niin tarkasta että asiakkaan verkkolaskutustiedot ja laskutustiedot ovat kunnossa.

Mikäli tarvitset apua toiminnon käyttöönotossa, ota yhteys tuki@varastomaisteri.fi -osoitteeseen niin autamme sinut alkuun.