Tietosuojaseloste

1. Rekisterinpitäjä

Omenaboksi (Y-tunnus: 2215058-7)
Eteläkatu 32
20810 Turku

2. Rekisteriasioita hoitava henkilö

R. Lammi. (045)1364175 / tuki@varastomaisteri.fi.

3. Henkilötietojen keräämisen ja käsittelyn tarkoitus

Henkilötietoja käsitellään asiakassuhteiden ylläpidon ja hoidon, laskutuksen, perinnän, markkinoinnin ja muiden asiakkuuteen liittyvien toimenpiteiden yhteydessä. Asiakkaillamme on täysi oikeus kieltäytyä suoramarkkinoinnista.
Asiakkaiden luomia asiakastietoja käsitellään ainoastaan asiakkaan tarpeen niin vaatiessa, palvelun ylläpitoon liittyvistä pakollisista syistä tai oikeuden määräyksestä.

4. Tallennettavat tiedot

Kun sivuston käyttäjät jättävät kommentteja sivustolle, keräämme kommenttilomakkeessa olevat tiedot, sekä käyttäjän IP-osoitteen ja selaimen versiotiedot roskaviestien tunnistamisen helpottamiseksi.

Kun vierailijat jättävät kommentin sivustolle, keräämme tiedon, joka on näkyvissä kommentointikentissä, IP-osoitteen sekä selaimen versioon liittyvät tiedot. Sähköpostiosoitteesta luotu anonymisoitu hajautustieto (hash) voidaan lähettää Gravatar-palveluun, jotta tiedetään onko kommentoija palvelun käyttäjä. Gravatar-palvelun tietosuojaseloste löytyy osoitteesta https://automattic.com/privacy/.

Mikäli lataat kuvia, sinun tulee välttää sellaisten kuvien lataamista, joissa on tallennettu paikkatieto (EXIF GPS).

Asiakkaistamme tallennamme seuraavat tiedot: asiakasnumero, asiakkaan nimi, yritys , y-tunnus, yhteystiedot, puhelinnumero, syntymäaika, sukupuoli, kielitunnus, sähköpostiosoite, asiakkaan kotisivut, laskutustiedot sekä tiedot markkinoinnin luvista ja kielloista. Lisäksi rekisteriin tallennetaan ostotapahtumatiedot ja asiointitiedot eri kanavissa ja mahdolliset ryhmittelytiedot(asiakasluokka). Lisäksi tallennetaan asiakkaan itsensä palveluun tallentamat tiedot, sekä yhteydenottolomakkeiden kautta lähetyt tiedot. Tietoja säilytetään asiakassuhteen säilymisen ajan tai kunnes asiakas pyytää poistamaan tiedot rekisteristä. Asiakastietoja voidaan tarvittaessa päivittää yleisistä rekistereistä kuten väestötietojärjestelmästä.

Palveluiden kirjautumistiedot ja käyttötiedot tallennetaan tietoturva- ja ylläpidollisista syistä.

5. Evästeet

Käytämme sivustoillamme sekä ohjelmistoissamme (esim. Varastomaisteri) evästeitä (cookie), joiden avulla seurataan kävijäliikennettä, mahdollistetaan tietyt kehittyneet toiminnot ja parannetaan palvelun laatua. Eväste on pieni, käyttäjän tietokoneelle tallennettava tekstitiedosto, joka mahdollistaa internet-sivujen ylläpitäjää tunnistamaan sivuston vierailijat, helpottamaan kävijöiden kirjautumista sivulle, sekä mahdollistamaan yhdistelmätiedon laatimisen kävijöistä. Evästeet eivät vahingoita käyttäjien tietokoneita tai tiedostoja. Evästeet on mahdollista poistaa käytöstä useimpien selaimien asetuksista. Huomioi kuitenkin, että evästeiden estäminen saattaa estää sivuston palvelujen asianmukaisen toiminnan. Varastomaisteri -palvelu ei toimi ilman evästeitä.

Jos jätät kommentin sivustollemme, voit valita nimen, sähköpostiosoitteen ja url-osoitteen tallennuksen evästeeseen. Tämä toiminto lisää käyttömukavuutta, koska lomaketta ei tarvitse täyttää jokaisella kerralla uudelleen kommenttia lisätessä. Evästetieto poistetaan selaimesta vuoden kuluttua.

6. Muilta sivustoilta upotettu sisältö

Tämän sivuston artikkelit voivat sisältää upotettua sisältöä (esimerkiksi videoita, kuvia, artikkeleita jne.). Toisilta sivustoilta tuodun upotetun sisällön avaaminen on verrattavissa siihen, että vierailija itse kävisi kolmannen osapuolen sivustolla.

Nämä sivustot voivat kerätä tietoa sinusta, käyttää evästeitä, upottaa kolmannen osapuolen seurantaevästeitä ja monitoroida vuorovaikutustasi upotetun sisällön kanssa, mukaan lukien vuorovaikutuksen seuranta jos ja kun olet kirjautunut käyttäjänä sivustolle.

7. Rekisterin tietojen luovuttaminen ja siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Rekisterin tietoja ei luovuteta ulkopuolisille, paitsi lainsäädännön niin velvoittaessa. Asiakasrekisterin tietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille eikä siirretä EU:n tai ETA:n ulkopuolelle, ellei se ole tietojen käsittelyn teknisen toteuttamisen vuoksi tarpeellista. Vierailijoiden kommentteja saatetaan tarkistaa automatisoidun roskapostiestopalvelun kautta.

8. Tietojen säilyttäminen

Palvelimemme sijaitsevat EU:n alueella, ellei toisin ole mainittu. Säilytämme asiakastiedon ja asiakkaidemme palveluun tallentaman tiedon koko asiakkassuhteen ajan.  Tietoja voidaan säilyttää tätä pidempään silloin, kun se on tarpeellista ylläpidollisista, juridisista tai tietoturvaan liittyvistä syistä.

Mikäli jätät kommentin sivustollemme, kommenttia ja sen metatietoa säilytetään toistaiseksi. Myös vastaanottamamme sähköpostiviestit säilytetään toistaiseksi. Tämä tehdään siksi, että voimme tunnistaa ja hyväksyä seuraavat kommentit automaattisesti sen sijaan, että säilyttäisimme ne moderointijonossa. Sähköpostien tapauksessa viestien säilyttäminen helpottaa asiakassuhteiden ylläpitoa.

9. Tarkastusoikeus

Asiakkaalla on henkilötietolain perusteella tarkastusoikeus hänestä tallennettuihin tietoihin. Asiakkaalla on oikeus tarkistaa itseään koskevät tiedot, oikeus vaatia virheellisen tiedon oikaisua, oikeus kieltää antamiensa tietojen käytön suoramarkkinointi- tms. tarkoitukseen, sekä muutoinkin turvautua henkilötietolaissa turvattuihin oikeuksiinsa.

Tarkastuspyyntö tulee lähettää kirjallisesti osoitteeseen:
Omenaboksi
Eteläkatu 32
20810 Turku

Omenaboksi vastaa kirjallisesti esitettyihin tietojen tarkastuspyyntöihin 3 kuukauden sisällä tarkastuspyynnön esittämisestä.

Mikäli sinulla on käyttäjätili sivustolle tai olet jättänyt kommentteja, voit pyytää koostetiedostoa omista henkilötiedoistasi, sisältäen kaiken henkilötiedon, jonka olet meille antanut. Voit myös pyytää henkilötietojesi poistoa. Oikeus omien tietojen poistoon ei koske sellaista henkilötietoa, joka meidän on säilytettävä ylläpidollisista, juridisista tai tietoturvaan liittyvistä syistä.

10. Tietojen suojaus

Asiakasrekisterimme, sivustojemme ja palvelujemme toteutuksessa on hyödynnetty teknistä tietosuojaa, jolla pyritään huolehtimaan siitä, että tiedot ovat saatavilla vain tietoon oikeutetuille. Rekisterin tiedot on salasanasuojattu, eikä niitä luovuteta ulkopuolisille, paitsi ylläpidollisista, juridisista tai tietoturvaan liittyvistä syistä.

Sitoudumme ilmoittamaan asiakkaallemme ilman aiheetonta viivytystä, jos se saamme tietoa tarjoamamme palvelun (esim. Varastomaisteri) tai asiakkaan tunnuksien luvattomasta käytöstä tai muusta palvelun henkilötietoihin kohdistuvasta poikkeamasta. Tutkimme kaikki syyt tietomurtoon omalla vastuualueellamme ja ryhdymme välittömämästi asianmukaisiin toimiin tietomurron korjaamiseksi ja uusien tietomurtojen estämiseksi.