Päivitetty: Tulostusongelma Mac Safarin versiossa 17.0

Päivitys 23.11.2023

Tulostus-bugi oleilee Safarissa edelleen uusimman selainpäivityksen jälkeen. Safari kirjaa käyttäjän ulos Varastomaisterista, mikäli käyttäjä klikkaa “Tulosta” -painiketta esim. laskua tulostettaessa. Ongelmaan on löydetty kuitenkin väliaikainen ratkaisu.

Mikäli käytät Safari -selainta ja Safari 17 -tulostubugi koskee sinua: Safarin tulostusikkuna-bugin saa kierrettyä seuraavasti:

  1. Avaa Varastomaisterin tulostuikkuna (esim. klikkaamalla “Lasku” -painiketta laskun tarkastelussa).
  2. Tulostusikkunassa, älä paina Varastomaisterin “Tulosta” -painiketta. Valitse sen sijaan Safarin omasta valikosta Arkisto -> Tulosta…  tai paina CMD+P.
  3. Safarin tulostusikkuna avautuu. Nyt voit tulostaa dokumentin normaalisti ilman, että Safari kirjaa sinua ulos sivustolta.

Kyseessä on bugi Safari-selaimessa, ja Apple on saanut ongelmasta useita ilmoituksia myös muilta palveluilta. Odotamme, että ongelma korjataan lähipäivityksissä.

 

Alkuperäinen artikkeli 29.10.2023

Safari-selaimen uusimman päivityksen (v17.0, Sonoma) mukana ilmestyi bugi, jonka vuoksi käyttäjä kirjataan taustalla ulos dokumentteja tulostettaessa, kun selaimen varsinainen tulostus-ikkuna avautuu. Ongelma koskee tapahtumien tarkasteluissa tehtäviä asiakastulosteita, eikä vaikuta esimerkiksi raporttien tulostamiseen.

Ongelma on Safari-selaimen päivityksessä, eikä varsinaisesti liity Varastomaisterin toimintaan. Ongelmaan pyritään kuitenkin etsimään selainkohtainen korjaus mahdollisimman nopeasti.

Suosittelemme käyttämään toista selainta, tai Safarin aikaisempaa versiota, kunnes selaimen bugi on korjattu.