Varastomaisteri päivitettiin versioon 17.0

Tärkeää! Tyhjennä selaimesi välimuisti, mikäli varastomaisterin ulkoasu näyttää erikoiselta. Päivitys tekee useita muutoksia Varastomaisterin ulkoasuun ja rakenteisiin. Toisinaan selaimet eivät, kehotuksista huolimatta, päivitä uutta ulkoasua automaattisesti käyttöön ennen välimuistin tyhjentämistä.

Ohjeet välimuistin tyhentämiseen eri selaimissa:

Google Chrome
Firefox
Safari
MS Edge

Varastomaisterin suuri kesäpäivitys ajettiin juhannuksen aikana palvelimelle.

Ensimmäiseksi näkyväksi uutuudeksi tulee päivittynyt ulkoasu, jossa kaikkea on nyt tiivistetty ja modernisoitu, jotta pienemmällekin näytölle mahtuisi jatkossa enemmän tietoa. Samalla tiettyjä toimintoja, kuten pudotusvalikoiden ulkoasua, yhtenäistettiin eri selainten välillä. Tehdyt muutokset mahdollistavat huomattavia parannuksia Varastomaisterin käytettävyyteen nyt ja tulevaisuudessa. Myös pimeätilaa parannettiin, ja normaalitila on vaihdettavissa “lennosta” pimeätilaksi ja takaisin klikkaamalla näkymän alareunassa olevaa kuu-kuvaketta tai aurinko-kuvaketta, käytössä olevasta tilasta riippuen.

 

Varastomaisterin uusi väriteema ja pimeätilan valintapainike.

 

Sähköpostilla toimitettaviin dokumentteihin on tehty useita parannuksia. Sähköpostilaskujen lähettämisestä tulee jatkossa samanlainen ilmoitus, kuin E-laskujen lähetyksestä on tullut aikaisemmin. Näin laskun tarkastelussa näkee heti, onko lasku lähtenyt liikkeelle. Laskun lähetystä ei myöskään tarvitse enää odottaa, vaan lähetys tehdään taustalla heti lähetyspainikkeen painamisen jälkeen. Sähköpostilaskujen ja -tilausten lähetysraja on nyt poistettu kaikista tilauspaketeista, eli laskuja ja tilauksia voi jatkossa lähettää rajattomasti ilman tilauspaketin päivittämistä uuteen.

 

Uusi ilmoitus sähköpostilaskun lähetyksestä laskun tarkastelussa.

 

Sähköpostilaskuihin ja -tilauksiin on nyt tehty Varastomaisterin asiakkaiden usein toivoma päivitys. Jatkossa sähköpostilaskut lähetetään oletuksena saateviesti+pdf-lasku/tilaus -muodossa asiakkaan sähköpostiin. Oletussaateviesti lähetetään asiakkaalle merkityllä tulosteiden kielellä. Saateviestiin on mahdollista laittaa mukaan oma kommentti ja haluttaessa oletussaateviesti voidaan myös korvata kokonaan omalla saateviestillä. Haluttaessa sähköpostilaskut/-tilaukset voidaan myös vaihtaa takaisin vanhaan formaattiin Asetuksien kautta.

 

Uudet sähköpostien lähetykseen liittyvät asetukset.

 

Uusi sähköpostilaskuformaatti on lisäksi parempi ohittamaan sähköpostiohjelmien roskapostisuotimet, jonka ansiosta sähköpostilasku päätyy huomattavasti entistä harvemmin asiakkaan roskapostiin. Sama pätee toki myös tilausvahvistuksiin.

 

Malli sähköpostilla lähetetystä sähköpostilaskusta oletussaateviestillä.

Toinen usein toivottu ominaisuus on raporttien lähetysmahdollisuus suoraan haluttuun sähköpostiosoitteeseen, kuten kirjanpitäjälle. Jatkossa myös tämä onnistuu. Raporttien vastaanottajat on ensin luotava “Käyttäjät” -> “Sähköpostiraporttien vastaanottajat” -alueella, jonka jälkeen ne tulevat valittaviksi tulostettavaan raporttiin.

 

Uusi sähköpostiraporttien vastaanottajien hallintatoiminto.

Raporttien lähetysmahdollisuus virtaviivaistaa raporttien käsittelyä huomattavasti. Raportit lähetetään selkeässä PDF-muodossa halutun saateviestin kera.

Raporttien lähettäminen kirjanpitäjälle.

 

Päivitys tuo jälleen suuren määrän uutta ja parempaa käytettävyyttä Varastomaisterin käyttäjille. Päivityksen sisältöön kannattaakin tutustua tarkemmin kirjautumalla sisään palveluun.

Huom! Microsoft on lopettanut tuen Internet Explorer -selaimelle. Tämän myötä myös Varastomaisteri lopettaa tuen vanhentuneelle selaimelle. Mikäli siis käytät edelleen IE:a, vaihda se uuteen, toimivaan selaimeen.

 

Hyvää ja aurinkoista kesän jatkoa kaikille Varastomaisterin asiakkaille!