Varastomaisteri päivitettiin versioon 17.3

Lokakuun suuri päivitys lisää Varastomaisteriin jälleen paljon uutta ja odotettua.

Yritysasetuksiin on nyt lisätty mahdollisuus vaihtaa tulostettavan laskun ulkoasu perinteisestä laskusta moderniin laskuun. Perinteinen laskutyyppi on aikaisemmin käytössä ollut formaatti, jossa laskun ensimmäiselle sivulle tulostetaan tuotteiden lisäksi leikattava maksulomake. Moderni laskutyyppi jättää maksulomakkeen kokonaan pois, jolloin jo ensimmäiselle sivulle mahtuu huomattavasti enemmän tuotteita. Toiminnon voi ottaa käyttöön Asetukset -> Yritysasetukset -> Laskun tyyli -asetuksella.

Maventaa laskunvälittäjänä käytettäessä on jatkossa mahdollista lähettää laskut myös paperisina. Tämä mahdollistaa laskujen lähettämisen Maventan kautta myös asiakkaille, joille ei E-laskuja voida lähettää. Tulostustoiminto on otettava käyttöön Asetuksista: Asetukset -> Verkkolaskutus-> Ota Maventan tulostuspalvelu käyttöön. Lisäksi laskun tulostus- ja lähetysasetuksia on mahdollista muuttaa. Huomaa, että Maventan palvelu on otettava käyttöön ennen paperilaskuasetusten määrittelyä. Tutustu Maventan kautta lähetettyjen paperilaskujen hinnastoon Lisäpalveluiden hinnastossa.

Myyntitapahtumassa asiakkaalle automaattisesti lähetettävä tilausvahvistus noudattaa jatkossa manuaalisesti lähetettävän tilausilmoituksen ulkoasua. Tekstimuotoinen tilausvahvistus on siis poistunut käytöstä ja jatkossa lähetettävä tilausvahvistus on joko PDF+tekstimuotoinen tai html-muotoinen tilausvahvistus. Lisäksi tämä tarkoittaa, että asiakkaan kielivalinnat ovat jatkossa käytössä myös sähköpostitilausvahvistuksissa.

Varastonhallintaan tehtiin useita, pitkään kehitettyjä parannuksia. Jatkossa normaalin FIFO:n (first in, first out, oletus) eränhallintatavan lisäksi on mahdollista ottaa käyttöön myös LIFO (last in, first out). Samalla koko varaston hallintatoiminto on kirjoitettu uusiksi, jotta se huomioisi paremmin erilaisia erikoistilanteita erienkäsittelyssä, vähentäen näin inventoinnin tarvetta. Erien käsittelyä tullaan parantamaan ja kehittämään entisestään tulevissa päivityksissä. Asetus löytyy ohjelma-asetuksista. Mikäli tarkoitus ei ole muuttaa varaston käsittelytapaa aikaisemmasta uuteen, ei muutos vaadi asiakkailta toimenpiteitä.

Tuotenumeroiden hallintaa on yksinkertaistettu, ja jatkossa rekisterissä käytettävää tuotenumeroa käytetään myös muissa Varastomaisterin toiminnoissa, tulostettavia/lähetettäviä dokumentteja lukuunottamatta. Lisäksi sekä automaattinen että manuaalinen tuotekoodi näytetään aina tilaus-, myynti- ja vuokrausilmoituksissa.

Laskulistan LKK-painikkeen painalluksella on nyt mahdollista tulostaa myös kuukauden kaikki normaalit laskut. Aikaisemmin kyseisellä painikkeella sai tulostettua ainoastaan kuuakauden laskutetut laskut.

Päivitys tuo mukanaan paljon muitakin parannuksia ja korjauksia palvelunlaajuisesti. Mukana on myös useita pienempiä, asiakkaiden toivomia parannuksia palvelun toimintaan. Tarkemmat tiedot päivityksen sisällöstä löytyvät Varastomaisterin päivityshistoriasta.

Huom! Päivitys tekee muutoksia palvelun ulkoasuun. Toisinaan selaimet lataavat vanhan ulkoasutiedoston välimuististaan. Mikäli huomaat erikoisuuksia palvelun perusnäkymässä, tyhjennä selaimen välimuisti ja kirjaudu uudelleen palveluun.

Hyvää syksyn jatkoa kaikille Varatomaisterin uusille ja vanhoille käyttäjille.