Verkkolaskun lähetyksen käyttöönottaminen

Varastomaisterista on nyt mahdollista lähettää e-laskuja ja paperilaskuja suoraan asiakkaalle parilla painikkeen painalluksella. Tämä vaatii, että toiminto otetaan asetuksista käyttöön, ja että myös muut asetukset ovat kohdillaan.

Alla lyhyet ohjeet toiminnon käyttöönottamiseksi.

 

Varastomaisterin välittäjän käyttöönotto

1. Mene ensimmäiseksi Asetusten hallintaan klikkaamalla päävalikosta “Asetukset” -painiketta.

2. Avaa tämän jälkeen “Verkkolaskutus” -alue klikkaamalla alueen otsikkoa.

Välittäjän käyttöönottoasetukset verkkolaskuasetuksissa.

3. Klikkaa “Varastomaisterin välittäjän” asetukset -alueella “Käytä Varastomaisterin välittäjää laskujen lähetykseen, maksuseurantaan ja perintään” -painike aktiiviseksi. Täytä tämän jälkeen alle avautuvalle yhteyssähköpostiosoitealueelle sähköpostiosoite, johon välittäjä voi ottaa yhteyttä tarvittaessa.

4. Paina Tallenna” -painiketta. Välittäjän ehdot ja hinnasto avautuvat hyväksyttäväksi. Lue tiedot huolellisesti läpi, ja klikkaa lopuksi “Hyväksyn hinnaston, ehdot ja tietosuojaliitteen” -painiketta.

Välittäjän hinnasto ja yhteystiedot löytyvät myös Varastomaisterin ohjeistuksesta.

Nyt toiminto on tilillä käytössä. Jotta e-laskuja voidaan lähettää, on myös Varastomaisteri -tilin yritysasetusten sekä asiakkaan laskutustietojen oltava täytettyinä oikein. Käydään nämä seuraavaksi läpi.

 

Varastomaisteri -tilin yritysasetukset

Klikkaa “Asetukset” -alueella “Yritysasetukset” -otsikkoa avataksesi yrityksen asetukset. Tarkasta, että kaikki yrityksen tiedot on täytetty oikein. Puutteelliset tiedot voivat aiheuttaa e-laskun lähetyksen epäonnistumisen. Tarkasta sekä “Tilin perustiedot” että “Tilin laskutustiedot” -alueen tietojen oikeellisuus.

Varastomaisteri -tilin yritysasetukset.

Kun ylläolevat asetukset on kerran täytetty, ei niitä tarvitse uudelleen täyttää, elleivät tiedot ole muuttuneet.

 

Asiakkaan laskutusasetukset

Jokaisella asiakkaalla, jolle e-laskuja on tarkoitus lähettää, on myös oltava laskutusasetukset kunnossa. Tarkasta siis laskutustiedot asiakkaan asetuksista. Klikkaa päävalikosta “Asiakkaat” ja seuraavaksi “Muokkaa/poista asiakkaita”. Valitse asiakas asiakasrekisteristä tai hae tätä asiakasnumerolla. Kun asiakas on valittu, tarkasta tämän laskutustiedot sekä täytä asiakkaan e-laskutiedot (verkkolaskuosoite, verkkolaskuoperaattorin välittäjätunnus ja operaattori), jos niitä ei ole vielä täytetty.

Asiakkaan e-laskuasetukset

Huomioi myös “Asiakkaan tyyppi” -alue, sillä yritys- ja yksityisasiakkaiden laskutus e-laskulla tapahtuu eri tavalla! Laskuttaja on vastuussa siitä, että tiedot ovat oikein.

 

Laskun lähettäminen välittäjän kautta

E-laskun lähettäminen tapahtuu laskun tarkastelussa (Myynti ( vuokraus -> Myyntilaskulista -> Klikkaa laskua). Kun Varastomaisterin verkkolaskun välittäjä on otettu asetuksista käyttöön, ilmestyy laskun tarkasteluun uusi “Laskun lähetys” -painike. Klikkaa painiketta niin lähetyslomake avautuu. Seuraa lomakkeen ohjeita lähettääksesi laskun.

“Lasku lähetys” -painike laskun tarkastelussa.

 

Mikäli välittäjän käyttöönotossa tai laskujen lähetyksessä ilmenee ongelmia, ota yhteys tuki@varastomaisteri.fi -osoitteeseen, niin avustamme toiminnon käyttöönotossa. Lisätietoa välittäjän palveluista sekä ajankohtaiset yhteystiedot löytyvät uuva.fi -osoitteesta.